You’ll never walk alone

Den engelska högstaligan Premier League börjar närma sig sitt slut. Av allt att döma kommer Chelsea vinna efter att ha gjort en fantastisk säsong under nya tränaren Antonio Conte. Premier League har länge varit en favoritliga för många svenskar. Detta beror troligtvis på den långa traditionen av att sända engelska matcher även här i Sverige.

liverpool

Ett av de mest klassiska lagen är Liverpool som trots sviktande resultat på senare år har en stor och trogen supporterskara runt om i världen. Klubben grundades redan 1892 och är en av de mest framgångsrika i den engelska ligafotbollen. Laget har vunnit den engelska högstaligan hela 18 gånger och så 2014 var man ytterst nära att lägga vantarna på ytterligare en titel.

Även i Sverige finns det många Liverpoolsupportrar. Sedan 1999 finns det en officiell supporterklubb vars sajt innehåller allt från nyheter till ett forum där medlemmarna kan diskutera allt man tänka sig. Här kan man också få information om hur man lättast ser en match på plats och få tips om vad man bör tänka på.

En stor del av supportkulturen är att heja på sitt lag i med och motgång. Man känner en samhörighet med andra fans och man förenas av kärleken till sitt lag. Supporterkulturen blir en del av ens identitet och man visar detta genom att köpa matchtröjor, halsdukar eller andra saker med lagets namn på. Ett storlag som Liverpool genomsyras av professionalitet, något som också syns tydligt när det kommer till supporterprylar. Det finns en uppsjö av saker för den inbitne supportern som vill visa sin kärlek för Liverpool. Och allt detta är bara ett klick bort.