Vintern – en härlig tid för hockey

Man behöver inte aktivt spela hockey för att själv kunna njuta av att utöva sporten på vintern. Ishockey är en fantastiskt rolig fritidsaktivitet för alla och en var, vilket bland annat gör det till en perfekt dagsaktivitet för familjen. Vare sig ni hamnar på en uterink eller friåkning i någon hockeyhall.

uteis

Man är långt ifrån att vara ute och cykla om man påstår att vintern snart är i antågande. Eller kanske är det just det man är. Ute och cyklar alltså. Och just därför känner man av hur temperaturen sakta men säkert har börjat krypa sig ner mot nollgradigt här och var runt om i landet. Om vintern så är det av naturliga orsaker vinteridrott som står på schemat för många av oss svenskar och ibland dessa hör hockeyn till en av våra stora favoriter. Om vintern får även den som inte aktivt spelar i något hockeylag en chans att dra på sig grillorna och känna på isen. Det är nämligen så att friåkningstiderna ökar en del under denna period, helst under loven, och har vintern blivit riktigt kall och fin så finns kanske till och med möjligheten finns att bege sig till en uterink, även i vissa av landets södrare delar.

Det är fantastiskt fint och trevligt om man har barn i rätt ålder att packa en ryggsäck med några ostmackor och varm choklad som värmer, och att sedan bege sig iväg mot antingen en utsatt friåkningstid i den lokala hockeyhallen eller till en uterink som du vet är i bra skick. Tänk på att vissa friåkningstider förbjuder puck och klubba, och att vissa uterinkar kan ha en hel del snö på isen om de inte plogats på ett tag. En snöig is går dock alltid att åtgärda, antingen genom att handploga om kommunen där du bor har en sådan på plats, eller genom att ta med sig en egen snöbjörn. De mesta går så länge man vill, och för några timmars skridskoåkning och dribblande, kan det vara värt att anstränga sig en hel del!

Det går också att samla ihop kompisarna och göra en liten match. Här är det bra om det går att boka rinken under en timme eller två, då är ni inte i vägen för andra fritidsåkare. Hör av dig till dina friluftsvänner och planera in en dag som passar alla. Se till att boka några dagar i förväg så att alla har tid att hitta åt sin utrustning eller har möjlighet att låna av någon annan. Ta gärna med lite proviant såsom korv och bröd samt en dunk med vatten. Alla kan ta med en matsäck med egen fika men det är ju alltid kul att kunna bjuda på något som ett tack för alla som ville vara med. Om du har barn som älskar hockey kan du också göra ett barnkalas på isen där alla barn får testa på att åka. Fråga runt med barnens föräldrar, kanske några andra kan vara med och hålla koll på barnen och hjälpa till med mat och skridskosnörning.