Vilket lag tar hem Stanley Cup?

Efter en lång säsong börjar National Hockey League (NHL) närma sig sitt slut och vinnaren av den åtråvärda Stanley Cup ska äntligen koras. Men vilket lag kommer till slut få lyfta bucklan i mitten av juni?

ishockey

Att sia om vilket lag som slutligen vinner årets Stanley Cup är så klart svårt. Dock finns det vissa lag som ser riktigt farliga ut när slutspelet nu närmar sig. Så luta dig tillbaka och gör dig redo för det som komma skall! Ett lag som spelat väldigt bra på sistone är Washington Capitals som också leder Eastern Conference.

Anförda av sina superstjärnor Alexander Ovechkin och svenske Nicklas Bäckström har laget spelat otroligt bra och kan därför bli en tuff nöt att knäcka i slutspelet. Närmast bakom jagar förutom tvåan Columbus Blue Jackets också fjolårets vinnare Pittsburgh Penguins som kommer göra allt för att upprepa fjolårets succé.

I Western Conference leder Minnesota Wild strax före Chicago Blackhawks och San Jose Sharks. Värt att notera här är att svensklagen Colorado Avalanche och Vancouver Canucks harvar i botten av tabellen. Speciellt Colorado med svenske lagkaptenen Gabriel Landeskog i spetsen kan få det svårt att nå slutspel.

Kommer Minnesota, San Jose eller Columbus vinna Stanley Cup för första gången eller kommer Chicago eller Pittsburgh visa på sin rutin och ta hem bucklan? En sak är säker, det kommer bli ett fantastiskt slutspel och vi hockeyälskare har många täta matcher att se fram emot.