Träna utomhus för ökad motivation

Träning är bra för oss alla – året runt. Men visst får träningen en extra dimension under den varmare årstiden, när vi har större möjligheter att träna utomhus i friska luften? Det är nämligen så att även dagsljus har visat sig ha positiva effekter på vår hälsa. Dels genom att bidra till bildande av D-vitamin. Dels påverkar vår exponering för naturligt dagsljus både humör och psyke.

Träna utomhus

Klä dig efter väder

Träning utomhus kräver lite extra förberedelser när det kommer till utrustning. Det gäller bokstavligen att klä sig efter väder. Bland annat kan du investera i vattenavstötande plagg och löparskor anpassade efter ojämnt eller hårt underlag. Ett annat exempel är solglasögon, som behövs för att vara bekväm under soliga dagar och inte störas av att sikten försämras. Solglasögon hittar du online i många olika stilar.

Nyttja omgivningen

Å ena sidan har du utomhus inte tillgång till samma precisa träningsredskap som inne på gymmet. Å andra sidan är det också lite av charmen. Prova gärna att ha ett mer lekfullt upplägg, där du använder till exempel stenar, trappor och naturliga hinder. Intervaller kan du springa mellan två träd istället för att använda app eller stoppur. I många städer finns det dessutom väl utrustade utegym att tillgå.