Träna med din hund

Många har svårt att komma igång med sin träning och ännu svårare att hålla i denna på grund av att det är svårt att motivera sig i det fall där man tränar ensam. Visst, man kan alltid träna med en vän, men den dagen då denna slutar är det enkelt att man också själv ger upp sina förhoppningar om en hälsosammare tillvaro. Ett bra tips för att komma runt detta problem är att träna med sin hund, som alltid kommer att vara beredd att följa med dig ut i löparspåret, vilken dag i veckan eller tid på dygnet som det än rör sig om!

En hund är en perfekt träningspartner som aldrig kommer att säga nej till ett träningspass, åtminstone inte så länge som den är frisk och kry! Att träna med hunden är som att slå två flugor i en smäll, där du får den dagliga träningsdos som du behöver för att hålla dig hälsosam och hunden får den aktivitet som den behöver för att vara tillfreds med tillvaron.

Hunden är helt enkelt en optimal följeslagare som du alltid kan lite på i både vått och torrt. När rutinerna väl har börjat sätta sig så kommer hunden mest troligt också att på något vis signalera till dig om det är så att du håller på att glömma bort en löprunda i skogen. Detta fungerar faktiskt minst lika bra som att ha en människa som pushar en, för inte vill du väl heller göra din hund besviken i onödan?

Nu när vintern är i antågande så kan det vara värt att komma ihåg att även din hund kan frysa av att vara ute i snön på era löprundor, helst under vinterns kallaste dagar. Vi rekommenderar därför att du redan nu ser till att utrusta hunden med ett hundtäcke, som gör att den håller sig varm i en betydligt högre grad än utan. Detta kommer göra livet än mer angenämt för din fyrfotade vän och samtidigt skydda den från onödiga skador.