Tennis

Tennis är en nätsport som vi inte får missa att skriva lite om på denna sida. Om inte Tennis är en nätsport så finns det väl inget som är det? Man spelar bollen över ett nät och man har ett racket med ett nät!

tennisTennis är en sport som är mycket publikvänlig. Man behöver inte stå ute i en skog som åskådare och se snabba bilar köra förbi som i Rallyt. Man behöver heller inte placera sig för att enbart se målgången som i skidtävlingar. I Tennis sätter man sig vid banan och ser hela matchen i lugn och ro. Vi svenskar blev tidigt mycket intresserade av tennis på grund av den stora stjärnan Björn Borg. Vem satt inte bänkad vid TV:n under slutet av 70-talet och början av 80-talet för att se Björns framfart i tennisvärlden?  Björn till hör de allra största inom tennis och han lyckades vinna inte mindre än fem gånger i rad i Wimbledon. Kända svenskar inom tennisvärlden är också Mats Wilander och Stefan Edberg.

Förutom alla vinster i stora tävlingar i Tennis har Björn Borg också fått många utmärkelser. Den största var nog att han vid milleniumskiftet blev utsedd till Århundradets största idrottsatlet av Svenska Idrottsakademin. Det var med all rätta han blev hyllad på detta vis. Det är fantastiskt att vi i Sverige haft möjlighet att följa Björn under åren. Idag är Björn Borg en framstående affärsman och hans underkläder har blivit ett starkt varumärke världen över. Läs mer om Björn Borg.

De stora tävlingarna

En tennisspelare som blir riktigt duktig kan få möjlighet att delta i de stora Grand Slam-turneringarna. Till dessa hör Franska öppna, US Open, Wimbledon och Australiska öppna. Björn Borg lyckades vinna hela elva Grand Slam-turneringar! Om du vill läsa extra om tennisens olika turneringar kan du besöka denna sportcommunity. Här får man hela tiden uppdaterad information från de stora tävlingarna ute i världen.

Det finns också en hel del stora turneringar i lagtävlingar. Dessa heter till exempel Davis Cup, World Team Cup och Fed Cup. För dagens proffsspelare finns ATP-touren och WTG-touren.