Starta ett korpen lag

Korpen är en rikstäckande organisation som gör det möjligt för vem som helst att starta ett lag, varför inte dra ihop kollegorna på jobbet, eller vännerna som också längtar tillbaka till sportande. 

fotbollsplan

Många är vi som idrottat i unga dar, men som av olika anledningar tyvärr slutat. För min egen del så slutade jag i dem kritiska tonåren, jag ville inte behöva välja mellan kompisar och fotbollen och därför var det ett självklart val för mig att välja mina vänner. Men nog har jag längtat många gånger efter den där gemenskapen som man får när man är med i ett lag, alla närkamper, och alla härliga vinster förstås. I dagens prestationsbaserade samhälle kan det kännas som en omöjlighet att börja med något som man inte hållit på med på länge, och därför är det bra att organisationer som Korpen finns för oss veteraner som fortfarande har ett ”go” men kanske ingen given plats. Korpen har idag över 400 föreningar över hela Sverige och deras verksamhets idé bygger precis på det som man behöver känna för att våga ge sig hän, nämligen glädje, gemenskap och att alla är välkomna.

De sporter som är mest populära att starta ett korplag inom är fotboll och innebandy, och det finns en mängd olika serier och cuper som man kan spela i. Det är över 100 000 personer i Sverige som är aktiva i ett korplag. Andra sporter som man också kan bilda ett lag i är bland annat volleyboll, basket, handboll och bowling.

Källor: Korpen.se, vsif.o.se