Sportspel

Sportspel har alltid fascinerat människor. Detta oavsett om det handlar om att utöva spelen på exempelvis Playstation eller om spänningen sitter att spela om pengar på olika sportsliga resultat. Det gemensamma är att man söker en spänning – en spänning som många anser att bara sporten kan erbjuda.

Stryktipset

Första gången det var möjligt att spela sportspel på en tvspelskonsol var 1972 då det nu det klassiska retrospelet Pong gick att spela på Ataris utvecklade tv-spel.  Det skulle kunna gå att likna med pingis även om grafiken i dagens pingisspel är extremt mycket bättre. Sedan dess har utvecklingen gått snabbt och idag spelas sportspelen på tekniskt avancerade konsoler som är uppkopplade mot internet och ger spelarna möjlighet att möta andra spelare över hela världen.

Det första sportspel som gick att spela om pengar i Sverige (lagligt) var Stryktipset. För de som velat satsa pengar på fotboll tidigare hade varit tvungen att skicka in sina tippningar via brev till Storbritannien där vadslagningsfirmor var lagligt. Men när möjligheten startades 1934 blev det både lagligt och betydligt enklare att spela om pengar på sportspel i landet.

Idag går det alltså att hitta spänningen på flera olika sätt gällande sportspel. Var hittar du din spänning?