Spela på stryktipset

Varje vecka spelar i snitt 1,3 miljoner svenskar på stryktipset. Stryktipset är ett spel som finns i Sverige, som erbjuds av Svenska Spel. Enkelt förklarat så satsat man (bettar) på fotboll, där det i första hand är engelsk och svensk fotboll man satsar på.  Oftast är det landskamper eller större matcher.

Historik

stryktipsetFör varje ny omgång av Stryktips väljer svenska spelare ut 13 matcher som ska ingå i den aktuella spelkupongen. I spelkupongen fyller man i vilket lag i respektive match som vinner eller om man tror att resultatet blir oavgjort. Har man sedan 10 rätt, eller mer vinner man en viss pott pengar, desto fler rätt desto mer pengar. Det krävs dock att vinstsumman måste vara högre än 10 kronor. Så är vinsten dividerat med antal vinnare under 10 kronor per person så behålls vinstpengarna och läggs i stället till nästa veckas stryktips.  Att sätta 13 rätt är relativt sällsynt och gör man det så kan man vinna stora pengar.

Stryktipset har funnits med ända sedan 1934. Namnet har uppkommit efter att man då stök ett stäck över det lag man trodde skulle förlora. De första 35 åren var det bara 12 stycken matcher man satsade på, sedan blev det 13 matcher. En reklam som många förknippar med stryktipset är: ”Vi ses på lördag”.

Hur man spelar

För att spela i stryktipset kostar det 1 krona per rad och att man lämnar in mer än 2 rader. Går man däremot in på svenska spelares egna sida, får man lämna bara en rad om man vill. För att kunna spela behöver du en kupong för aktuellt stryktips och de hittar du enklast hos ditt lokala spelombud. På tipskupongen har du 13 rader, en för varje match, du ska sedan kryssa i 1, x eller 2 beroende på vilket lag du tror vinner eller om du tror det blir oavgjort. 1, vinner hemmalaget, x oavgjort och 2, vinner bortalaget. Man lämnar sedan in sitt styktips till sitt lokala spelombud, eller på Svenska Spelares hemsida, innan varje lördag klockan 15:59.

För mer ingående genomgång hur man spelar och framförallt mer information om de olika spelsystemen kan ni gå in på Svenska Spelare. Leta rätt på deras sida om stryktipset för att läsa mer. Lycka till!