Slutspurt i Premier League

Premier League är en liga som ligger många svenskar varmt om hjärtat. Tipsextra och närheten till de brittiska öarna har gjort att många har ett lag som man håller extra kärt. Idag ska vi titta lite närmare på hur topplagen ligger till inför slutspurten.

soccer

Arsenal har en stor och trogen fanskara i Sverige, något som inte är så konstigt med tanke på deras framgångar under tidigt 2000-tal med bland annat Fredrik Ljungberg på planen. I år har dock inte laget levt upp till fansens högt ställda förväntningar. Man har råkat ut för många onödiga poängtapp vilket gjort att man hamnat långt efter topplagen i ligan. Man kryssade visserligen mot konkurrenten Manchester City i helgen men det blir nog svårt för laget att blanda sig i striden om guldet. Något också Manchester City får svårt att göra med tanke på den senaste tidens blandade resultat.

Tottenham och Liverpool är de två tydligaste utmanarna till Chelsea som gått otroligt starkt genom årets säsong. Man förlorade visserligen mot Crystal Palace i senaste omgången men det ska mycket till om Antonio Contes mannar ska släppa greppet om detta.

Manchester United med Zltan Ibrahimovic i spetsen lurar bakom Liverpool och Tottenham och skulle kunna passera dessa två om de har en stark slutspurt under våren. Det kommer nog vara bakom Chelsea, i kampen om Champions League-platserna som det kommer vara mest spännande. Tidigare nämnda Arsenal och Manchester City kan snuva de andra lagen på Champions League-platser om man går starkt under återstoden av säsongen. Slutligen lurar Everton i vassen och skulle kunna slå sig in på topp 4 om deras målkung Romelu Lukaku fortsätter leverera mål i samma takt som han gjort hittills.

Oavsett vilka som till slut tar hem Champions League-platserna kan man konstatera att vi fotbollsälskare har en spännande vår framför oss.