Planera skidresan

Snart är vinter över oss och vi börjar nog som smått att planera inför våra skidresor till de Svenska fjällen. Det finns massor med härliga upplevelser i vårt avlånga land och ju högre upp vi tar oss i landet desto mer snö och aktiviteter kan vi förvänta oss.

Med dagens kommunikation så kan man enkelt ta sig till skidbackar långt upp i landet om man skulle bo i södra delarna. Åre är nog den mest populära orten för din som gillar skidåkning men det finns andra ställen som kan vara mint lika spännande. Vi har Kittelfjäll exempelvis där det finns mycket orörd natur och preparerade pister att åka i och som oftast en lång period med snö. Det händer mycket i området kring Kittelfjäll just nu och området växer på alla sätt och vis. Tärnaby och Hemavan har alltid varit intressant då storheter som Ingemar Stenmark, Stig Strand och nu senast Anja Pärson kommer från Tärnaby och har sin uppväxt i de backarna.

Innan man ger sig iväg så gäller det att se till att utrustningen är som den ska. Skidor är naturligtvis det viktigaste ingrediensen när man ska åka utför men det är inte bara skidorna som gör skidåkning. Även annan utrustning som skidkläder, hjälm och handskar är bra att kolla så att man har med sig. Skidglasögon finns att hitta online liksom mycket annat och man kan vara i behov av att uppgradera en del inför årets skidsäsong. Vissa saker kan hittas till bar priser strax efter säsongens slut så om du inte vill byta utrustning just nu innan så kan du vänta tills efter för att spara en del pengar.