Hockey är en utmärkt träningsform

Hockey, då främst ishockey, är stort i Sverige och det är dessutom en perfekt träningsform. Det är viktigt med fysisk träning för att du ska orka spela. Hockey är en fysiskt krävande sport som inte bara kräver att du har bra kondition, du behöver också spendera tid på gymmet för att orka. Det kan ibland bli ganska våldsamt när du spelar hockey och det är därför viktigt att du är stark och uthållig. Samtidigt är det viktigt att vara snabb. När du spelar hockey tränar du stora delar av kroppen och får både styrka och kondition på en och samma gång.

Nödvändig hockeyutrustning

Du behöver ganska mycket utrustning som hockeyspelare och om du håller med oss om att bara det bästa är gott nog bör du vara noggrann med dina val. Det är viktigt att ha utrustning av hög kvalitet för att den ska vara hållbar och prisvärd. För det första behöver du förstås en bra hockeyklubba och ett par bra skridskor, men det är långt ifrån allt du behöver. På nätet kan du handla alla skydd du behöver, samt bra kläder att ha på isen. Det finns också saker för dig som spelar inlinehockey, vilket inte är lika vanligt som ishockey men det finns.

Bra kost när du tränar

När du ska träna hockey är det viktigt att du äter rätt för att orka. Eftersom det kräver uthållighet och muskler är det viktigt att du får i dig alla näringsämnen du behöver. Proteiner hjälper dig att bygga upp dina muskler efter träning, medan kolhydrater ger dig energi före träningspasset. Det är viktigt med en varierad kost och att du äter tillräckligt mycket för att klara träningen. Kosttillskott är inte nödvändigt om du äter rätt. Se även till att få i dig alla de nyttiga fetter som kroppen behöver samt att dricka tillräckligt mycket vatten både under träningen och övrig tid.

Varva din träning med vila

Det är även viktigt att du vilar så att kroppen får återhämta sig efter de träningspass du gör. Det gör dig gott att få vila mellan varven och hinna få tillbaks krafterna. Det kan vara rätt så hårda fysiska pass och till en början så kräver kroppen mer återhämtningstid. När du börjar bli mer vältränad så blir den tiden kortare och du kommer att återhämta dig mycket snabbare. Se även till att träna något annat så andra muskelgrupper blir starkare. Tänk på hela din kropp behöver styrkan i ishockey.