Förberedd för vinteraktiviteter

Hittills så verkar det som att vi som tyckte att det här med en mild vinter, som vi hade större delen av den förra, var något vi kunde leva med, vi kan inte se fram emot samma förmån detta år. Därför gäller det att förbereda sig på kylan!

Vi tänkte därför tipsa om en del bra plagg för den kyliga årstidens ankomst. Plaggen som presenteras här nedan kommer från Länna Sport, en sportbutik på nätet som har för avsikt att det ska kännas ”som att handla i butik”.

Vinterklädda

Underställ

Ett underställ är en perfekt start för dig som inte har lust att frysa när kylan tränger på. Faktum är att det är den kanske viktigaste delen när man pratar om att klä sig enligt lager på lager-principen. Det du ska tänka på när du väljer underställ är att välja en modell i funktionsmaterial eftersom det andas, tränger undan väta och motverkar tack vare smarta sömmar att det skaver. Är du riktigt frusen av dig så är det ett underställ i merinoull du ska satsa på eftersom det har mycket bra värmeegenskaper.

Vinterskor

Att vara torr och varm om fötterna hela tiden gör vintern bra mycket mer dräglig än annars. Detta kan du åstadkomma med ett par rediga vinterskor i exempelvis skinn. Just skinn är bra för både värmen och för att hålla bort vätan från foten. Se till att välja en modell med en robust sula och tejpade sömmar så blir oddsen ännu bättre att dina fötter ska förbli varma. Till sist så är det också viktigt att kolla upp att det är en modell som andas, på så vis försvinner eventuell väta ur skon.

Vinterjacka

Till sist så har vi vinterjackan, en annan mycket viktig komponent. Det är inte sällan som vinterjackor är väldigt varma, vilket ju är bra. Men det finns ju även varmare dagar och då är det en fördel om du har en jacka som också kan hålla dig sval när det är varmt. Peak Performance har en rad sådana modeller som dessutom är täckta med ett material som kallas för Pertex, som är både vind- och vattentätt samt har en hög andningsförmåga.