Den härliga fotbollen

Den största av sporter är fotbollen anser många människor. Vi är böjda att hålla med. Bollkänslan är medfödd hos många människor och konsten att kunna se och snabbt bedöma passningsmöjligheter och spelupplägg är bara förunnat några få. 

Om vi tittar närmare på svenska fotbollsspelare idag finns många mycket duktiga spelare. Zlatan Ibrahimovic är det störste och om honom har redan skrivits hyllmeter. Vi vill hellre skriva något om en person som idag inte är så stor som Zlatan men i alla fall förtjänar ett omdöme här. Den svenska spelare vi vill skriva lite extra om idag är Stefan Ishizaki. Stefan föddes i Stockholm för 31 år sedan och han är en mycket stor speluppläggare. Han är en sådan spelare som har förmågan att strukturera upp spelet för de andra spelarna och det är många bra inlägg mot motståndarens mål som kommit från Stefan Ischizaki.

Stefan spelar för IF Elfsborg som ifjol vann allsvenskan. Vi anser att den fina bucklan till stor del var Stefan Ischizakis förtjänst. Stefan spelade några år i AIK och ett år i Norge. Men, från år 2006 har han varit IF Elfsborg troget. Han trivs bra i Borås och vi hoppas att han kommer att orka spela fotboll många år till. Han är en stor virtuos på fotbollsplanen och det är fantastiskt att se honom behandla bollen på det sätt han gör.