Den förutsägbara sporten.. eller?

Sport är det härligaste som finns. Det handlar om spänningen, glädjen, gemenskapen och den där förhoppningen om att att något som ser ut att vara en omöjlig situation, trots allt ska kunna vända. Det ligger trots allt något i det den gamle skidräven Gunde Svan brukar säga; ”ingenting är omöjligt”. För visst har vi sett helt fantastiska upphämtningar och vändningar genom åren.

Vi är också många som blir skrockfulla när det handlar om sport. Både utövare och påhejare. Skrock är också ofta styrd av statistik som av någon anledning inte verkar ljuga. Det finns många exempel på lag som har svårt för varandra under många år, fastän tabellplaceringarna varierar så är det alltid samma visa. Två specifika exempel som faktiskt gäller samma lag ska du här få. Det häller Modo Hockey i ishockeyns elitserie.

Modo har under många år haft mycket svårt för Färjestads BK. Som sagt oavsett tabellplacering så har det genomgående betytt 0 poäng för Modo under dessa matcher. Märkligt kan tyckas, vad beror det på egentligen. Anledningen till att det blir märkligt är att spelare ju byts ut ganska frekvent mellan säsonger, och sedan denna ”förbannelse” startade, så finns inte en endaste spelare kvar i varken Modos eller Färjestads spelartrupp. Denna förbannelse är ännu inte bruten.

Det andra, kanske nästan ännu lite märkligare exemplet är att samma Modo tills för någon säsong sedan inte hade lyckats vinna en match i Stockholm. Det spelade ingen roll om matcherna spelades i Globen eller om de spelades på Johanneshovs isstadion. Om de spelades mot Djurgården, som då befann sig i Elitserien, eller mot AIK. Man lyckades helt enkelt aldrig vinna i Stockholm. Nu kanske ni tänker att detta bara var något som hållit i sig under någon säsong, men sanningen är att detta sträckte sig under närmare 10 år! Man lyckades inte ta en seger i Stockholm under denna långa tid.

Sporten är helt klart ett spännande och viktigt inslag i våra liv, välkommen till nätsporten, här får du läsa om både nyheter och kuriosa kring sport, träning och fritid.