Cykling, din nästa sportgren

Vi har alla våra favoriter när det kommer till att utav någon form av sport, vissa gillar att spela fotboll och andra nöjer sig med löpning. Kanske är cykling din nästa sportgren som du kommer att ägna dig åt. Vi vill i alla fall presentera denna sport som för övrigt är en skonsam träningsform för alla.

Vissa kanske cyklade mest som barn för att senare i livet ta sig fram med andra medel. Det kanske är dags att förnya innehavet av cykel och skaffa sig en modernare modell som fungerar bättre att ge sig ut på vägarna. Ta dig en titt hos Cykel Kraft som säljer cyklar och tillbehör på nätet. För tillfället är cykelrean i full gång och du kan garanterat göra en bra affär just nu.

Har du hållit på med någon form av konditionsträning tidigare så kanske steget inte är så långt att börja med cykling. Det är en skonsam träningsform som inte tar så hårt på kroppen, förvisso kan du pressa dig hårt under ett pass med din cykel men förslitningsskador minskar rejält på en cykel.

Är du tävlingsinriktad så finns ju Cykel Vasan som går varje sommar från Sälen till Mora i det klassiska vasaloppsspåret. Blandade underlag som skogsväg,  grus och asfalt gör detta till en riktig utmaning. 94 kilometer i varierad terräng så får både cyklist och cykel visa vad den går för. Mountainbike är ett måste på tävlingen och det gäller att välja rätt modell på den cykel som ska användas.

Självklart så måste vi även nämna Vätternrundan som är en av de största cykeltävlingarna i Sverige. Ska du genomföra en Svensk klassiker så är detta en av de lopp som ingår i denna. I mitten av Juni så går tävlingen av stapeln och är en 300 kilometer lång tävling runt Vätten och avslutas med målgång i Motala.

Är du mer en som gillar Mountainbike så ska du ställa upp i Finnmarksturen som i väldigt varierande terräng i både kring Ludvika och Smedjebacken. I mitten på Augusti så tävlas det i Dalaskogarna sedan 1991. En annan tävling som kan vara av intresse är Hedebytampen i Trosa-Vagnhärad, det är ett motionslopp men man kan även följa ett par elitsatsande cyklister i detta lopp.