Cykel ger dig bra kondition

Att cykla är hälsosamt, både för kropp och själ. Om du vill få bra kondition av att cykla finns det en del saker att tänka på.

Finns det något bättre än att susa fram på vägarna med cykel? Skulle inte tro det. Dessutom har cykling många hälsofördelar.

Träna intervaller

För att få ut så mycket som möjligt av din cykelträning, och få bättre kondition på köpet, gäller det att träna rätt. Ett bra sätt att öka din kondition snabbt är att träna intervaller. Värm upp ordentligt innan du börjar för att minska risken för skador. Om du vill utveckla din uthållighet kan du satsa på lite längre intervaller. Du kan till exempel testa att cykla i högt tempo i åtta minuter, för att sedan varva ned i tre minuter.

För dig som vill träna explosivt kan du med fördel satsa på kortare intervaller. Det vill säga cykla i maxfart i 20 sekunder för att sedan vila i tio sekunder.

Rätt cykel

För att få till ett bra träningspass med din cykel gäller att köpa rätt variant som passar just dig. Se till att cykeln är i rätt storlek och att den är inställd på rätt sätt. Klicka dig vidare här för att hitta en som passar dig.