Börja med hockey

Hockey lockar hundratusentals utövare runt om i Sverige. Många börjar redan som barn och fortsätter upp i tonåren med sporten. Andra kanske inte hittar sin kärlek till isen förrän de blivit vuxna. Men det är aldrig för sent att börja med hockey!

Kontroll på isen

Börja med att träna på skridskoåkningen. Om du är nybörjare eller om det var längesen du tränade, kan du behöva träna upp dina färdigheter på isen. En spelare som inte kan manövrera på isen platsar inte laget. Med hjälp av Youtube och duktiga åkare på isrinken, kan du få mängder med tips som hjälper dig att bli bättre.

Hitta en förening

Nästa steg är att hitta ett lag att spela med. Föreningar för vuxna som tar in nybörjare kan dock vara svårt att hitta. Samtidigt kan du inte spela med yngre spelare eftersom minsta tackling skulle göra spelet orättvist för dem. Ring runt fråga om möjligheten att visa upp vad du kan, möjligen kan du åtminstone få vara med på träningarna men skippa matcherna.

Värva kompisar

Alternativt kan du skippa föreningslivet och starta en egen hockeyklubb med andra på samma nivå samt med vännerna. Ni kan gå ihop och boka tider på isen för att träna tillsammans och helt enkelt ha roligt!