Barnhockey

Drömmen om att bli nästa stora namn i hockey är en dröm som många har, men det börjar nästan alltid med barn som älskar hockey och vill lära sig att spela. Sportintresse bland barn är något som alltid bör uppmuntras och föräldrar vars barn fattar intresse för just hockey kommer vi här med en del användbar information.

Föräldrar spelar en mycket viktig roll i den svenska idrottsrörelsen, och har gjort det under en väldigt lång tid. Det är föräldrarna som står för avgifter, skaffar utrustning åt sina barn, skjutsar dem till träning och matcher, agerar som lagledare, sitter i styrelser med mera. Detta gör det möjligt för tränaren att fokusera på att vara en så bra pedagog som möjligt och lära ut spelet till barnen.

Vad gäller utrustningen är det också viktigt att informera sig om passformen på alla delarna när man tar steget att göra alla inköp. Tala gärna med tränaren och ta upp frågor om allt som inte känns klart och tydligt. Det går i många fall minst lika bra att handla online som i en butik, bara man vet storlekar och mått.

Det är viktigt att informera sig om föreningens mål med sin verksamhet. Ambition är en bra egenskap att ha som idrottsförälder, men det är också viktigt att barn så tidigt som möjligt lär sig att klara av så mycket som möjligt på egen hand. Som att ta hand om sin egen utrustning, kommunikation med ledare, dagsplanering och så vidare.